Forside Nyheder Nationalt Hjemmeværnskvinde skal styre officerer i Danmark

Hjemmeværnskvinde skal styre officerer i Danmark

0
Frederiksberg Slot - Hærens Officersskole, 2009. Foto: Patrik Lerch
[adrotate group="77"]
[adrotate group="8"]
[adrotate group="87"]
[adrotate group="92"]

SoldaterNyt erfarer at Hærens Officersskole, på Frederiksberg i København, fra 1. august 2012 får en ny nøgleperson ind i ledelsen. Det sker da den nuværende chef for grundlæggende officersuddannelse – oberstløjtnant Mads Rahbek – stopper i jobbet.

Rygterne gik hurtigt
Allerede for nogle uger siden, løb der rygter om at der ville komme en ny chef for uddannelsen af delingsfører til hæren. Senest har skolen angiveligt orienteret alle lærere og elever om nyansættelsen, og nyheden brød derfor officielt ud i det militære baner den 20. februar i år.

I orienteringen stod også at oberstløjtnant Rahbek afløses af en kvindelig oberstløjtnant fra hjemmeværnet. Efter SoldaterNyts oplysninger, så er den nye kvinde på posten Jette Albinus, som kommer direkte fra Hjemmeværnskommandoen. Her er hun netop nu fungerende chef for Planlægnings- og Operationsafdelingen.

Jette Albinus, major, 2009. Foto: HJV.dk

Jette Albinus, her som major i 2009. Foto: HJV.dk

Kvindelig chef varsler måske nye tider
På trods af oberstløjtnant Albinus ikke skal bestride chefposten for hele officersskolen, så er det alligevel et brud i den ellers så mandsdominerede verden. Hærens Officersskole har i sin lange levetid endnu ikke haft en kvindelig chef på en nøglefunktion, og dermed kunne man måske tro at forsvarsminister Nick Hækkerups ‘bedste mand/kvinde til jobbet, uanset rang’-politik allerede var slået igennem. Men således står det tilsyneladende ikke til. For nærstuderer man den orientering elever og ansatte på Hærens Officersskole har modtaget, fremgår det at Albinus er beordret til tjeneste på skolen – og at det er sket uden ansøgning.

En erfaren soldat
Men Jette Albinus er ikke hvem som helst, målt i militære sammenhæng. Igennem sin ca. 25 år lange militærkarriere, har hun formået at sætte sit aftryk på både Forsvarskommandoen, og Hjemmeværnet i Sydvestjylland som distriktschef. Ligeledes har hun været stabschef for den danske styrke i Kosovo. Derfor er hun ikke fuldstændig ukendt i den almindelige presse, som flere gange har nydt godt af hendes udtalelser i flere forskellige sager. Det skete bl.a. under amerikanernes storoffensiv i Falluja i Irak, sidst i 2006, hvor oberstløjtnanten – dengang som major – ofte blev citeret i pressen.

Som chef for den grundlæggende officersuddannelse i hæren, vil hun få ansvaret for at varetage skolens interesser og håndtere uddannelsen af nye delingsførere til det militære system. I øjeblikket går der omkring 240 elever på den grundlæggende uddannelse på Hærens Officersskole, og ifølge planen skal Jette Albinus sidde i den varme stol frem til 30. juni 2016.

Opdatering 27. februar: Denne artikel har tidligere beskrevet at oberstløjtnant Mads Rahbek havde søgt tjenestefri uden løn, men dette er ikke korrekt. Vi beklager den fejlagtige information, som nu er rettet. Oberstløjtnant Mads Rahbek tiltræder i stedet som chef for Hærens Sergentskole i Sønderborg.

[adrotate group="84"]
[adrotate group="86"]
[adrotate group="89"]
[adrotate group="91"]
0 comments